Bohémia kutyaiskola

Több évtizede foglalkozunk professzionális kutyakiképzéssel.

Iskolánkat azért hoztuk létre, hogy szófogadó kutyáinkon keresztül népszerűsítsük, és egyedülállóan minőségi szintre emeljük a kutyatartási kultúrát. Célunk, hogy a gazdik alaposan megismerjék és megértsék kutyáikat és igényeiknek megfelelően képezzék neveltjeiket. Fontosnak tartjuk a jó kutya gazda kapcsolatot és kommunikációt, főleg erre helyezzük a hangsúlyt foglalkozásainkon.

Miért érdemes hozzánk járni?

 • Folyamatosan bővülő foglalkozások
 • Új jelentkezőnket nem dobjuk egyből a mély vízbe, első néhány alkalommal egy elméleti foglalkozáson megismerkedik a képzés alapjaival, illetve bármilyen őt érdeklő kérdésre részletes választ kap.
 • Nagy hangsúlyt fektetünk a kutya-gazda kapcsolat erősítésére, ezért tanítványaink már néhány alkalom után látványos fejlődést érnek el a kötődésben.
 • Kedvenceink változatosan játékos és szórakoztató feladatok gyakorlásán keresztül sajátítják el a harmonikus együttélés szabályait. 
 • Sok gazdi még csak nem is sejti, hogy négylábú társában mennyi tehetség rejlik. Mi ezt úgy segítjük felszínre hozni, hogy nem sablonképzésben részesítjük nebulóinkat, hanem egyénre szabott módszert alkalmazunk.
 • Többszintű képzés közül lehet választani:
  •  fegyelmező, engedelmes szint,
  • nyomkövetés,
  • őrző-védő feladatok (családi, IGP, szolgálati)
  • illetve speciális, igény szerinti tréning (pl. felkészítés tenyészszemlére)
 • A képzés több csoportban folyik: kezdő, haladó, illetve vizsgára, versenyre készülők szintjén, de egyéni foglalkozásra is van lehetőség.

Aki csatlakozik hozzánk, azonnal megtapasztalhatja egy jó humorú, kutyás baráti közösség érzését, ahová öröm tartozni.

Iskola vezető

Fazekasné Bürger Éva Adrienn

11 éves koromban mentem először kutyaiskolába, az első német juhászommal. Nem sok idő kellett hozzá, hogy „megfertőződjek", mind a kutyakiképzés, mind a német juhászok terén.
Az első kutyaiskolámat 20 évesen indítottam el.
A Bohémia kutyaiskolát 2011-ben hoztuk létre. Igyekszem a lehető legjobbat nyújtani mind a gazdáknak, mind a kutyáknak. Számomra a legfontosabb a harmonikus kutya-gazda kapcsolat. Saját példámból kiindulva, szeretem népszerűsíteni a kutyás sportokat, legyen az engedelmes, őrző-védő, triebball, stb.
10 évig voltam állatorvosi asszisztens egy állatorvosi rendelőben, mellette kutyakozmetikával és természetesen kutyakiképzéssel is foglalkoztam.
10 éve foglalkozom kutyatenyésztéssel. A Bohemian Grow kennel számos jó idegrendszerű, sikeres kutyát tudhat magáénak.
Kutyáimmal több vizsgán, versenyen vettünk részt, nagyon jó eredményekkel.
Lutno kutyámmal kipróbáltuk mind az IPO, mind a mentőkutya sportot.
A kutyás sportok mellett foglalkoztam szolgálati kutyák képzésével is.
Ez a szakma is fejlődik, változik, én is igyekszem lépést tartani, tanulni, újabb tapasztalatokat szerezni, hisz jó pap is holtig tanul.

A csapat!

Légrádi Csaba

Segéd

20 éve segédelek.

Szolgálati kutyák képzésében valamint IGP kutyák felkészítésében vettem részt, ezen időszak alatt, inkább tanító segéd vagyok és azt csinálom szívesebben, a verseny segédelés távol áll tőlem. De a legkedvesebb számomra a nyomkövetés s annak tanítása, legyen az szolgálati avagy IGP , FH.

Hiszem, hogy nem a módszert kell a kutyára ráhúzni, hanem a kutyához kell megtalálni a megfelelő képzési metodikát akár különböző kiképzési technikák ötvözésével. Bár sok esetben a végeredmény ugyanaz de legalábbis hasonló, az odáig vezető út nem mindegy mennyire rögös. A kevesebb de tudatosan felépített tréning több,mint a sok céltalan “jóvanazúgymajdlegközelebbjavítjuk” értelmetlen.

Havas Zoltán

Kutyaovi vezető

2014-ben  jelentkeztem a Bohémia Kutyaiskolába Molly kutyámmal.

Kérdezték, hogy mi az elvárásom a kutyámmal szemben? Azt feleltem amit ilyenkor a legtöbb új gazdi szokott: fogadjon szót, jöjjön oda, ha hívom. Természetesen én is, mint annyian mások megkérdeztem, hogy mennyi időt fog ez igénybe venni. Elkezdtem járni, a kutyám okosodott, lett két féle engedelmes vizsgánk, versenyen 2. helyezésünk. Én pedig egyre több tapasztalatot szereztem, és észre sem vettem, hogy a kutyázás lassan a hobbymmá vált. Igy a második kutyámat már tudatosan verseny célokra választottam. Közben egyre többet tanultam, próbáltam ellesni kiképzési technikákat, figyeltem a kiképzők beszélgetéseit. Egyre többet szerettem volna tudni, arról hogy hogyan lehet kutyából, és gazdából egy jó párost összehozni. Ezért elvégeztem egy kutyakiképző tanfolyamot, az itt szerzett tudást, és persze az évek alatt gyűlt tapasztalatot igyekszem felhasználni a Bohémia suliban mint kiképző.           
Mint minden a kutyakiképzés is változik az idők során, így nem lehet elégedetten hátradőlni. Igyekszem folyamatosan fejlődni, újabb tanfolyamok elvégzésével, illetve neves sportolók, bírók, segédek szemináriumainak meghallgatásával, illetve rengeteg tapasztalat cserével kutyás barátokkal, sporttársakkal.

Érdekli a kutyaiskolánk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségünk egyikén!