Ahhoz, hogy egy kutya jó életünk lehessen kedvencünkkel, tökéletes alapokkal kell indítani az együtt élést. De ha már kialakultak a problémák az sem jelent gondot, szívesen segítünk helyre állítani a kapcsolatot kutya és gazdi között.
Akár azért keresnek meg minket, mert megoldást szeretnének találni a kutya nevelésével kapcsolatban felmerülő problémára, akár azért, hogy a kutyája okos és szófogadó legyen, a Bohémia kutyaiskolában az első találkozások alkalmával egyéni foglalkozást nyújtunk.

Miért jó ez?
Csak akkor tudunk a problémákra megfelelő, személyre szabott megoldást találni, a felmerülő kérdésekre pontos, helyes választ adni, csak az adott párosra koncentrálunk. A zökkenőmentes együtt éléshez szükséges feladatokat, megoldásokat egyénileg megmutatjuk, elmagyarázzuk, majd ha tökéletesen tudják a gazdik alkalmazni, feljebb léphetnek és a már ismert anyagot, a többi kutya között kell végrehajtaniuk. Ez így természetesen sokkal nehezebb, hiszen megoszlik a kutya figyelme a gazdi és a többi kutya között. Ezeken a foglalkozásokon az együttéléshez elengedhetetlen szabályokat mondjuk, és gyakoroljuk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gazdák pontosan megértsék az elméleti alapokat mert így lesz a kutyusuk a legjobban kezelhető akkor amikor “kettesben” fognak élni.

Mottónk: Nem a szomszéd kutyájának vettél kutyát, hanem saját magadnak!

Ami azt jelenti, hogy azért választottátok a kutyás létet, mert szeretnétek egy kedves, boldog, szófogadó kutyával együtt élni hosszú – hosszú ideig. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon nem csak a kutyának, hanem a gazdának is dolgoznia kell. Az a mondás, hogy: „ A kutya az ember legjobb barátja!” attól nem lesz igaz, mert ezt valaki kimondta, vagy mert látjuk a filmeken, ezért tenni is kell!

És mit kell tenni? A leges legfontosabbat! Jól törődni a kutyával!

Mégis hogyan törődjünk jól a kutyánkkal? Ebben nyújt segítséget Bohémia Kutyaiskola a kutya – a gazda párosnak, hogy a tökéletes kapcsolathoz vezető út minél egyenesebb és zökkenő mentesebb legyen.

Minél jobb a gazda és a kutya közötti kapcsolat és kommunikáció, annál könnyebben tanítható kedvencünk.
Mit miért csinál a kutya, hogyan legyen mindig igazunk a kutyával szemben, a kutya neveléshez szükségesek alapok, és hasonló fontos kérdéseket beszélünk át. Megtanítjuk a gazdikat a kutyával kommunikálni mivel nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a gazdik és kutyák jól megértsék egymást, megértsék mit szeretne a másik, akár egy szóból, vagy rezdülésből is. A kutyák nagyon szeretnek játszani, csak sajnos sok esetben a gazdik nem értik, nem szeretik ezeket, ezért keresünk egy egy közös nevezőt, amiben mindketten örömüket lelik.

A séta egy közös élmény kell, hogy legyen! Segítünk abban, hogy a kölyök már pici korától a helyes módon tudjon közlekedni, Megtanuljuk a sétáltatás etikáját mind a városban, mind a szabadban.

Igyekszünk minél több ingert, helyzetet megmutatni a kölyöknek. Első sorban azért, hogy minél jobban megszokja az emberi társadalomban létező helyzeteket, pl. zajok, ill. hogy a gazdi a későbbiekben tudja kezelni a váratlan helyzeteket.