Mivel foglalkozunk?

Több évtizedes tapasztalatunkkal segítjük a kutyusukat és a gazdikat.

Szolgáltatásainkkal mindenben segítkük a hozzánk járó kutyákat és gazdikat , és emlett még a a jókedv sem marad el!

Válassz szolgáltatásaink közül

Gyere el hozzánk és próbáld ki kutyaiskolánkat! Szolgáltatásaink a szabadidő töltést is támogatják, de akkor se ess kétségbe ha el kell menned otthonról és nem tudod a kutyusodat hova tenni!

Letölthető vizsgaszabályzatok

Nemzetközi munkakutya vizsgarend
MAGYARORSZÁG OBEDIENCE KEZDŐ OSZTÁLY VERSENY ÉS VIZSGASZABÁLYZATA
SZABÁLYOK ÉS ÚTMUTATÓK OBEDIENCE VERSENYEKRE 1., 2. ÉS 3. SZINTEN

Kutyajó élet

Ahhoz, hogy egy kutyajó életünk lehessen kedvencünkkel, tökéletes alapokkal kell indítani az együtt élést. De ha már kialakultak a problémák az sem jelent gondot, szívesen segítünk helyre állítani a kapcsolatot kutya és gazdi között.

Kutyaovi

Ezeken a foglalkozásokon eleinte a „Kutya jó élet” indító foglalkozásokon már elsajátított gyakorlatokat ismételjük, immár a többi kutya között, ami természetesen sokkal nehezebb feladat, hiszen nemcsak a kutya, de a gazda figyelme is megoszlik a csoportban Amennyiben ezek már jól működnek, további feladatokkal gazdagítjuk a kutyák és gazdák tudását. A kutya óvódában koruknak megfelelő engedelmes feladatokon kívül a kölykök lehetőséget kapnak a közös játékra, ami azért is fontos, hogy a megtanulhassák az egymás közötti kommunikációt, ill a legnagyobb játék hevében is képesek legyenek a gazdával való kommunikacióra, tudjanak figyelni a gazdira, ill ilyenkor is szót tudjanak fogadni. Továbbá olyan helyzeteket teremtünk számukra, melyekkel az utcán, séta közben is találkozhatnak. Ezzel megkönnyítve a gazda helyzetét, mert az utcán való sétánál már egyiküknek sem lesz váratlan a helyzet és tudják, hogyan kell reagálniuk, esetenként javítani a kutya viselkedését. Amennyiben elsajátították ezt a tudást, a haladó kutyaovi várja őket. Amennyiben ezeket az akadályokat is leküzdötték, és szeretnének tovább fejlődni, több új gyakorlatot elsajátítani, további érdekes feladatokat megtanulni, lehetőség van az haladó csoporthoz való csatlakozásra, ill. amennyiben kedvet kapott a gazdi egy magasabb szintre való eljutáshoz, pl. vizsgázni, versenyezni szeretne, csatlakozhat a vizsga/verseny csoporthoz.

Kezdő csoport

Felnőtt, kezdő kutyák kerülnek ebbe a csoportba. Ezeken a foglalkozásokon eleinte a „Kutya jó élet” indító foglalkozásokon már elsajátított gyakorlatokat ismételjük, immár a többi kutya között, ami természetesen sokkal nehezebb feladat, hiszen nemcsak a kutya, de a gazda figyelme is megoszlik a csoportban. Amennyiben ezek már jól működnek, további feladatokkal gazdagítjuk a kutyák és gazdák tudását. Nem csak kölyökként kerülhetnek a kutyák új gazdához, hanem felnőtt, vagy akár idősebb korukban is. Ilyenkor lehet, hogy az új gazdinak szerencséje van, és egy jól nevelt, jól szocializált kutya boldog tulajdonosa lesz. Azonban az előfordulhat, hogy még hosszú, göröngyös út vezet a kutya és a gazda kapcsolatának tökéletessé válásához. . Ebben az esetben is építjük a kommunikációt, szintén megtanítjuk játszani, sétálni az új párost, csak más módszerekkel, mint ha a kutya kölyökként került volna az új családba. Ilyenkor is magyarázatot kap a gazda a felmerült kérdéseire, hogy mit miért tesz vagy csinál a kutya és amennyiben ez nem egy kívánatos viselkedés, hogyan tudja korrigálni. Az iskolában tanított engedelmességi, fegyelmező gyakorlatokat úgy adjuk át a gazdáknak, hogy minél könnyebben be tudják építeni a mindennapjaikba.

Foglalkoztatásos napközi

Egyénre szabott egyéni napközi

Trükk tanítás

Mókás és szórakoztató feladatok, melyek erős figyelmet, koncentrációt igényelnek mind a kutya, mind a gazda részéről. Mindezek mellett kiválóan erősíti a kutya és a gazda közötti kapcsolatot. A kutyák is nagyon élvezik ezeket a feladatokat, szívesen csinálják, sőt sokszor ők kérik a gazdit, hogy fogjanak bele ismét egy feladatba. Ezekkel a trükökkel el tudják kápráztatni a családot, iskolatársakat, barátokat egy – egy házi bemutató alkalmával.

Kereső feladatok

Nyomkövetés, szarvasgomba keresés, játék és jutalom falat keresése, vadászat imitáció. Minden kereső feladat erős koncentrációt igényel a kutya részéről, ezért ezek a feladatok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gazda lefárassza kedvencét. Ezen kívül nagyon jó kapcsolatépítő és képesség fejlesztő hatásuk van. Bármilyen kutyafajta alkalmas lehet ezekre a feladatokra, akik szeretnek tanulni, motiválhatóak jutalomfalattal és/vagy játékkal. Nyomkövetés: Eleinte a gazda saját nyomát kell követnie a kutyának, ahol a folyamatosan növeljük a nehézségi fokokat (lépésszám, tárgyak száma, hűlési idő, stb.), majd egy idegen ember nyomán kell ugyanezeket a feladatokat elvégeznie. Iskolán kívüli terület szükséges a feladat gyakorlásához. Szarvasgomba keresés: Amennyiben a gazda ne csak hobby célból, azért, hogy a kutyája lefáradjon, hanem szarvasgomba gyűjtési szándékkal fog bele ebben a foglalkozásba, neki is szükséges elsajátítania a szarvasgomba gyűjtés szabályait, ill. vizsgát kell tennie, hatósági engedéllyel kell rendelkeznie. Főleg vadászkutyákat alkalmaznak erre a feladatra (pl. labrador retriever, springer spániel). Játék vagy jutalom falat keresése: Főként kapcsolatépítő szerepe van, növeli a kutya koncentrációs készségét, kiválóan fárasztja őket mentálisan. Vadászat imitáció: Alapja, hogy a kutya behívható legyen. Olyan feladatokat tanítunk a kutyáknak, mintha vadászaton lennének. Pl. apróvad elhozás, vércsapa követése, távolról irányíthatóság. Vadászkutyák nagyon élvezik ezeket, mert olyan feladatokat végezhetnek, amire annak idején kitenyésztették őket.

Kapcsolatépítő építő tréningek

Ezekre a tréningekre abban az esetben van szükség, ha a kutya és a gazda között valamilyen okból kifolyólag nem tökéletes az összhang. Felmérjük, hogy mely feladat, feladatok amik a kutyák legjobban érdeklik, motiválják, és ezeken keresztül építjük a kettőjük közötti kapcsolatot.

Haladó csoport

A fegyelmezett családi kutyától a verseny szintű kiképzésig

Örző-védő

Nem azonos a kutya vadításával

Vizsga / verseny csoport

Jó szöveg: Iskolánkban lehetőség van különböző kutyás sportok megismerésére, akár verseny szintű elsajátításra is (pl. BH, IGP, obedience). Ebben a csoportban nem az a kérdés, hogy megcsinálja-e a kutya a feladatot, hanem, hogy hogyan, milyen precizitással. Egyénileg folyik a képzés oly módon, hogy közben a többi kutyától és gazdától is tudjon mindenki tanulni. Azáltal, hogy precíz munkát várunk el a kutyától, és magunknak is odafigyelve kell dolgozni, nagyon jól lehet erősíteni a kutya és a gazda közötti kapcsolatot. Sokszor segíthet viselkedés problémás kutyáknak és gazdáiknak ez a lehetőség.

Egyéni foglalkozás

Amennyiben a kutyának vagy a gazdának egyéni foglalkozásra van szüksége, arra is lehetőség van iskolánkban. vagy a gazdi nagyon izgulós, szégyenlős. Ezeken a foglalkozásokon segítünk a gazdának, hogy hogyan tudja átalakítani a kutyával való kommunikációját, kapcsolatát, ill sokszor segítünk a gazdiknak is, hogy le tudják győzni saját félelmeiket.Erre abban az esetben lehet szükség pl., ha a kutya valamilyen viselkedés problémával küzd, olyan rossz szokásain szükséges javítani, amit csoportos foglalkozások keretein belül nem tudunk megoldani, agresszív a gazda felé, vagy bármilyen olyan speciális eset, ahol nagy odafigyelést igényel akár a kutya, akár a gazda.

Közös séták

Amennyiben a kutyának vagy a gazdának egyéni foglalkozásra van szüksége, arra is lehetőség van iskolánkban. vagy a gazdi nagyon izgulós, szégyenlős. Ezeken a foglalkozásokon segítünk a gazdának, hogy hogyan tudja átalakítani a kutyával való kommunikációját, kapcsolatát, ill sokszor segítünk a gazdiknak is, hogy le tudják győzni saját félelmeiket.Erre abban az esetben lehet szükség pl., ha a kutya valamilyen viselkedés problémával küzd, olyan rossz szokásain szükséges javítani, amit csoportos foglalkozások keretein belül nem tudunk megoldani, agresszív a gazda felé, vagy bármilyen olyan speciális eset, ahol nagy odafigyelést igényel akár a kutya, akár a gazda.

Suli-buli

Ezeken a foglalkozásokon minden olyan kutya részt vehet, aki már tud kontaktot tartani a gazdával akkor is, ha több kutya is van a közelükben. Ez egy olyan foglalkozás, ahol a kutyák kitombolhatják magukat fajtársaikkal kontrolált keretek között. A kutyák igényeinek (pl. méret, életkor) megfelelően alakítjuk ki a csoportokat, ahol csak játszanak egymással, miközben megtanulják a helyes viselkedést játék közben is. Természetesen itt is be kell tartaniuk azokat a szabályokat, amik a mindennapi életben előfordulnak.

Bohémia kutyaiskola